Komvux ger vuxna möjligheten att skaffa den kunskap och kompetens de behöver för att delta fullt ut i samhället och arbetslivet. Klicka på länken för att utforska dina möjligheter till fortsatt utbildning.
En stiftelse för arbetstagare som befinner sig mitt i arbetslivet och behöver utveckla sin kompetens inför framtiden. TRR erbjuder olika typer av kompetensstöd. Klicka på länken för att läsa mer.
Jobbgarantin för ungdomar är ett program hos Arbetsförmedlingen för dig under 25 år, där du kan få stöd med att söka jobb, arbetspraktik eller studie- och yrkesvägledning. Syftet är att du ska få ett jobb så snabbt som möjligt.
ESC är ett EU-program för att ta tillvara ungas samhällsengagemang genom att erbjuda dem möjligheter att tillsammans göra nytta i samhället och stötta personer i utsatta lägen. Klicka på länken för att läsa mer om hur du kan delta i programmet.
Skolverket är den myndighet som har ansvar att styra och stödja den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen. Klicka på länken för att läsa mer och få tips och verktyg för vuxenutbildning, komvux, folkhögskola och universitet.
Eurodesk erbjuder gratis information om resor, jobb, studier och volontärarbete i Europa och hur du gör för att ta del av EU-finansierade program för unga upp till 30 år.
Arbetsförmedlingen är Sveriges största myndighet för arbetssökande. Klicka på länken för att läsa mer om hur man söker jobb i Sverige.
Eures är det europeiska nätverket för arbetsförmedling. Där kan du söka jobb, hitta praktikplatser och få användbara tips.
Eures är ett europeiskt samarbetsprojekt för arbetsförmedling och mobilitet. Eures nätverk täcker alla länder inom EU, samt Island, Lichtenstein, Norge och Schweiz. Klicka på länken för att läsa mer om hur man söker jobb i ett annat land.
Europass gör det möjligt för meriter och kvalifikationer att beskrivas på samma sätt och värderas lika i hela Europa. Genom Europass plattform kan du hitta praktik- och jobbannonser och information om hur det är att jobba i andra länder. Europass verktyg är din nyckel till att hitta jobb, både på hemmaplan och utomlands.
Arbetsmiljöverket ansvarar för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor i Sverige. Klicka på länken för att läsa mer om de lagar och regler som finns och vad de betyder för dig som arbetsgivare, skyddsombud eller arbetstagare.
Det europeiska sjukförsäkringskortet (EHIC) ger dig tillgång till offentlig sjukvård som är medicinskt nödvändig under en tillfällig vistelse i någon av de 27 medlemsstaterna i EU, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz samt Storbritannien på samma villkor och till samma kostnad (gratis i vissa länder) som personer som är försäkrade i det aktuella landet. Ta reda på hur du ansöker om detta kostnadsfria kort.
En plats där elever kan vistas när föräldrarna arbetar eller studerar. Läs mer om vilka typer av handledning och aktiviteter fritidshemmet erbjuder genom att besöka deras hemsida.
Socialstyrelsen har flera uppgifter, bland annat att ge stöd till föräldrar och familjer för barnens bästa. Webbplatsen ger en inblick i Socialstyrelsens arbete och tjänster.
Försäkringskassan är en svensk statlig myndighet som ansvarar för stora delar av socialförsäkringen. Försäkringskassan administrerar ersättningar som barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning samt hanterar beställning och utskick av det europeiska sjukförsäkringskortet. Webbplatsen har information och resurser för föräldrar och arbetssökande samt för personer med hälsoproblem eller funktionsnedsättning.
Studenter som bor i Sverige med permanent uppehållstillstånd kan få studiestöd. Studiestödet ges till studenter som är 16 år eller äldre. Se om du har rätt till studiestöd och ansök på CSN:s webbplats.
Diskrimineringsombudsmannen ser till att diskrimineringslagen följs och verkar för lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. På webbplatsen finns mer information om Diskrimineringsombudsmannens verksamhet.
En statlig myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet som verkar för att genomföra de jämställdhetspolitiska målen i Sverige. Besök webbplatsen för att ta reda på mer om Jämställdhetsmyndighetens verksamhetsområden, till exempel statliga bidrag, bekämpning av människohandel och utredning av jämställdhetsrelaterade frågor i Sverige.
”Nema Problema” stöttar dem som är nya på den svenska arbetsmarknaden och underlättar möten mellan personer med olika bakgrund. Genom Nema Problemas mentorprogram matchas arbetssökande med en mentor med liknande yrkes- och utbildningsbakgrund. Besök webbplatsen för att läsa mer om Nema Problemas program.