Apasă pe link și descoperă oportunități de formare și informații despre învățământul profesional, învățarea duală și învățarea non-formală.
Apasă pe link și află mai multe despre inițiativa ALMA (Aim, Learn, Master, Achieve), un program destinat tinerilor defavorizați cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, care sunt șomeri/în căutarea unui loc de munca, și nu sunt implicați în programe educaționale sau de formare.
Aici găsești linkul pentru a aplica pentru Corpul European de Solidaritate, un program care își propune să aducă împreună tinerii pentru a construi o societate mai inclusivă. Acesta oferă multiple oportunități pentru tinerii care doresc să ajute, să învețe și să se dezvolte.
Eurodesk oferă informații gratuite despre oportunități de călătorie, muncă, studiu și voluntariat în Europa și despre participare la programe finanțate de UE pentru tineri de până la 30 de ani.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă te ajută să găsești locuri de muncă, furnizând informații despre posturile vacante, despre schimbarea locului muncă și alte știri generale legate de ocuparea forței de muncă în România. Apasă pe link pentru a afla mai multe.
Găsește locuri de muncă, oportunități de formare și informații utile despre piața muncii, precum și sfaturi cu ajutorul EURES, rețeaua europeană a serviciilor de ocupare a forței de muncă.
Europass oferă instrumente gratuite care te vor ajuta să îți faci competențele și calificările vizibile și recunoscute în întreaga Europă și nu numai. Mai mult decât atât, pe platforma Europass, vei găsi nu doar oportunități de învățare și de angajare în toată Europa, ci și detalii de contact specifice fiecărei țări și informații despre învățarea și lucrul în străinătate.
Cardul european de asigurare de sănătate (CEASS) vă oferă acces la serviciile medicale necesare, furnizate de stat, în timpul unei șederi temporare în oricare dintre cele 27 de state membre ale UE, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția sau Regatul Unit, în aceleași condiții și la aceleași costuri (gratuite în unele țări) ca pentru persoanele asigurate din acea țară. Aflați cum puteți solicita acest card gratuit.
Acest program finanțat de UE alocă 2 000 lei per nou-născut pentru alimente, scutece, îmbrăcăminte, articole sanitare și medicale pentru mamă și copil. Vizitați site-ul web și aflați cum puteți beneficia de acest program.
Datorită programului pentru mese sănătoase, elevii primesc o masă caldă sau un pachet alimentar. Pentru mai multe informații despre program, vizitați site-ul web.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului oferă asistență și sprijin copiilor, familiilor, persoanelor fizice, vârstnicilor și persoanelor aflate în nevoie, abuzate sau marginalizate. Vizitați site-ul web pentru a vedea cum puteți primi asistență.
Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială din București își propune să asigure un standard minim de trai prin prestații de asistență socială. Vizitați site-ul lor web pentru a afla despre principalele tipuri de beneficii de asistență socială și dacă sunteți eligibil pentru acestea.
Datorită acestui program, copiii dezavantajați pot primi vouchere sociale pentru sprijin educațional în valoare de 500 lei per copil. Fondurile pot fi utilizate pentru achiziționarea materialelor școlare și a îmbrăcămintei necesare pentru școală și grădiniță. Pentru mai multe informații vizitați site-ul web.
Educație timpurie (învățământ antepreșcolar + învățământ preșcolar) | Ministerul Educației
Acest proiect ajută adulții cu dizabilități să treacă de la mediile instituționale la serviciile comunitare. Proiectul creează politici și instrumente pentru a sprijini viața independentă și integrarea în comunitate și pentru a reduce riscul de revenire la îngrijirea instituțională. Vizitați site-ul web pentru a afla mai multe.
Aplicația mobilă „Ceasul bun” sprijină persoanele și angajații din centrele rezidențiale de asistență socială, spitale și instituții similare să raporteze abuzul fizic, abuzul emoțional sau neglijența. Vizitați site-ul web pentru a afla mai multe despre aplicație.
Doriți să aflați mai multe despre drepturile dvs. privind discriminarea la locul de muncă? Știți unde puteți căuta ajutor dacă ați fost discriminat? Vizitați site-ul web pentru a afla mai multe.