Overbrug de digitale genderkloof: krijg toegang tot gekwalificeerde en gecertificeerde trainingen om IT-functies te verkrijgen via Interface 3. Vrouwen kunnen hun digitale vaardigheden versterken om gekwalificeerde posities te verkrijgen in alle sectoren die gebruikmaken van of ICT produceren. Klik op de link en ontdek meer over de mogelijkheden.
Bruxelles Formation is de organisatie verantwoordelijk voor de beroepsopleiding van Franstalige werkzoekenden en werknemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bezoek de Dorifor (Regionale Database voor Opleidingsinformatie) om meer te weten te komen over Franstalige opleidingen voor volwassenen in de Brusselse regio.
Het opleidingscentrum EFP biedt je een scala aan opleidingen voor meer dan 200 beroepen. Het opleidingscentrum EFP programma maakt het mogelijk om een leertraject te volgen via een stage in een bedrijf, evenals praktijk- en theoretische training bij het EFP. Jongeren, volwassenen, werkzoekenden en werknemers die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, evenals ondernemers en zelfstandigen die hun vaardigheden willen versterken, kunnen deze opleidingen volgen.
Het internationale jeugdbureau biedt gratis informatie over mogelijkheden om te reizen, werken, studeren en vrijwilligerswerk te doen in Europa, of deel te nemen aan door de EU gefinancierde programma's voor jongeren tot 30 jaar oud.
Verbeter je skills met de mogelijkheden van het Europees Jaar van de Vaardigheden. Het Europees Jaar van de Vaardigheden helpt je de juiste skills te ontwikkelen voor kwaliteitsvolle jobs en ondersteunt KMO’s om het tekort aan vaardigheden in Europa aan te pakken met evenementen en activiteiten. Klik op de link voor meer informatie!
Het Europees Jaar van de Vaardigheden start 9 mei | Vlaanderen.be
Actiris is de gewestelijke dienst voor werkgelegenheidsbeleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris biedt ondersteuning bij het zoeken naar een baan en is de plek waar je je moet inschrijven voor bepaalde sociale uitkeringen zoals kinderbijslag, ziekteverzekering en wacht- en werkloosheidsuitkeringen.
Vind banen, opleidingsmogelijkheden en waardevolle arbeidsmarkt informatie en tips met EURES, het Europees netwerk van diensten voor arbeidsvoorziening.
Europass biedt gratis hulpmiddelen die je competenties en kwalificaties zichtbaar en begrijpelijk maken in heel Europa en daarbuiten. Bovendien vind je op het Europass-platform niet alleen opleidings- en arbeidsmogelijkheden in heel Europa, maar ook landspecifieke contactgegevens en informatie over leren en werken in het buitenland.
De Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) biedt u toegang tot een medisch noodzakelijke gezondheidszorg tijdens een tijdelijk verblijf in een van de 27 EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten (in sommige landen gratis) als de personen die in dat land verzekerd zijn. Ontdek hoe u deze gratis kaart kunt aanvragen.
De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid centraliseert alle informatie, diensten en onlineprocedures met betrekking tot de sociale zekerheid van burgers. Dankzij het ouderschapsverlof kunnen werknemers in de private en publieke sector tijdelijk hun werktijden verkorten of hun loopbaan onderbreken om voor hun kinderen te kunnen zorgen. Er worden ook specifieke bijstandsmaatregelen voorzien. Raadpleeg hun website voor meer informatie over uw rechten op zwangerschaps- of vaderschapsverlof.
De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid centraliseert alle informatie, diensten en onlineprocedures met betrekking tot de sociale zekerheid van burgers. Gezinsuitkeringen zijn de vergoedingen die maandelijks aan ouders worden betaald ter compensatie van de gezinsuitgaven en voor de zorg van hun kind. Aangezien gezinsuitkeringen een regionale bevoegdheid zijn, is het de woonplaats van het kind die het bedrag en de uitbetalingsorganisatie bepaalt. Raadpleeg hun website voor meer informatie.
Unia verdedigt de gelijke en inclusieve deelname van alle personen in alle sectoren van de samenleving en zorgt voor de eerbiediging van de mensenrechten in België. Ontdek hoe Unia u kan helpen als u slachtoffer bent van discriminatie.
In België is de Federale Pensioendienst verantwoordelijk voor het beheer van de pensioenen.
Hebt u in België als werknemer in loondienst of als zelfstandige gewerkt, dan kunt u via de onderstaande link de pensioen gerelateerde informatie krijgen die u nodig hebt.
De Federale Overheidsdienst voor Maatschappelijke Integratie verdedigt het beleid ter bevordering van maatschappelijke integratie. Dit beleid is erop gericht om het risico op armoede en sociale uitsluiting in de Belgische samenleving te beperken.
Bent u werkloos, woont u in een risicogezin of bent u een werkende ouder en leeft u onder het bestaansminimum, dan hebt u wellicht recht op sociale hulp. Klik op de link om te ontdekken welke ondersteuning u mogelijk kunt krijgen om uw huidige situatie te verbeteren.
Recht op Maatschappelijke Hulp | POD Maatschappelijke Integratie
Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) voorziet in een groot aantal sociale diensten en ondersteuning om u een beter leven te bieden.
Ontdek welke vormen van ondersteuning beschikbaar zijn.
De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) voert het beheer over de Belgische werkloosheidsverzekeringen. Bent u werkloos, bent u op zoek naar een baan, of wilt u om verschillende redenen uw loopbaan onderbreken – om bijvoorbeeld voor uw kinderen te zorgen - ga dan naar deze site.
De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg verstrekt informatie over het minimumloon en het gegarandeerde gemiddelde minimum maandinkomen.
Ga naar de website voor meer informatie over de onderliggende arbeidsovereenkomsten en minimumlonen per sector.
De Federale Overheidsdienst voor Maatschappelijke Integratie streeft naar een menswaardig bestaan voor iedereen die in kwetsbare omstandigheden en armoede leeft.
Ontdek op de website voor welke uitkeringen en sociale bijstand u mogelijk in aanmerking komt.