Rijksoverheid.nl is de gezamenlijke website van de 12 ministeries.
Hier vindt u bijvoorbeeld antwoorden op de vragen: heb ik recht op studiefinanciering, wat moet ik regelen als ik ga studeren, uit welke opleidingen kan ik kiezen en wat moet ik regelen bij een stage of studie in het buitenland?
Bibliotheken kunnen je helpen met basisvaardigheden, zoals rekenen en digitale vaardigheden, en cursussen aanbieden over onderwerpen zoals belastingen. Ontdek meer over het programma, hoe je ervan kunt profiteren en de beschikbare toolkits via de link.
Op werk.nl, een website van UWV, vindt u alles over werk zoeken en succesvol solliciteren. Ook geven we tips om uw kans op werk te vergroten. Werk.nl brengt werkzoekenden en werkgevers bij elkaar.
Carrièretijger biedt jou de informatie en inspiratie die je nodig hebt om je loopbaan te sturen. Klik op de link en krijg toegang tot informatie en tips over het zoeken naar een cursus die bij je past, je voorbereiden op hoger onderwijs en het vinden van een baan.
Carrièretijger - profiteer van je talenten | Carrièretijger (carrieretijger.nl)
Eurodesk biedt gratis informatie over mogelijkheden om te reizen, werken, studeren of vrijwilligerswerk te doen in Europa, of deel te nemen aan door de EU gefinancierde programma's voor jongeren tot 30 jaar oud.
Of je nu werknemer of werkgever bent, Nederland Werkt biedt je nuttige informatie. Op de website vind je informatie over opleidingen, geld lenen voor onderwijs, arbeidsomstandigheden en inclusiviteit op de werkvloer.
Het Werkbedrijf, helpt je met arbeidsbemiddeling en re-integratie. Je kunt je inschrijven als werkzoekende, sociale uitkeringen aanvragen, een baan vinden en opleidingen volgen. Bovendien zijn er banenadviseurs die je zoektocht naar een baan kunnen vergemakkelijken. Deze website is voor werkgevers en werknemers.
De KvK heeft een speciale pagina voor jonge ondernemers die behoefte hebben aan inspiratie, duidelijke en betrouwbare informatie en slimme tips. Op deze pagina vind je tutorials, video’s en praktijkervaringen.
Vind banen, opleidingsmogelijkheden en waardevolle arbeidsmarkt informatie en tips met EURES, het Europees netwerk van diensten voor arbeidsvoorziening.
Europass biedt gratis hulpmiddelen die je competenties en kwalificaties zichtbaar en begrijpelijk maken in heel Europa en daarbuiten. Bovendien vind je op het Europass-platform niet alleen opleidings- en arbeidsmogelijkheden in heel Europa, maar ook landspecifieke contactgegevens en informatie over leren en werken in het buitenland.
Met de Europese zorgverzekeringspas (EHIC) heb je toegang tot medisch noodzakelijke, door de staat verstrekte gezondheidszorg tijdens een tijdelijk verblijf in een van de 27 EU-landen of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk, onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten (in sommige landen gratis) als zij die in dat land verzekerd zijn. Ontdek hoe je deze gratis kaart aanvraagt.
Op de website van Wat Ouders Willen Weten kunnen ouders terecht om meer te weten te komen over geldzaken, werk, school, kinderopvang, ouderschap en meer. Op de website vind je praktische tools zoals TijdBaas, een podcast en een stoomcursus over ouderschap.
Groeigids.nl biedt informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen rond zwangerschap, ouderschap en de zorg voor een kind. Of je nu een kinderwens hebt en vragen hebt over zwanger worden, of je kinderen voor het eerst alleen gaan wonen, op hun website vind je alle informatie terug die je nodig hebt. De rubriek 'werk en kinderen' van deze website bevat informatie over het combineren van kinderen met werk, ouderschapsverlofregelingen, kinderopvang, financiële uitkeringen en kinderbijslag.
De Sociale Verzekeringsbank biedt verschillende regelingen aan in de sociale zekerheid en zorg. Dit zijn regelingen voor verschillende groepen mensen zoals ouderen, ouders, nabestaanden, houders van een persoonsgebonden budget, verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen en vele anderen. Op de kinderbijslagwebsite vinden (toekomstige) ouders alle informatie die ze nodig hebben over kinderbijslag, inclusief hun rechten, en praktische informatie zoals wanneer uitbetalingen gebeuren.
Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen is het agentschap dat verantwoordelijk is voor de uitkeringen van moederschapsverlof, adoptie- of pleegzorgverlof, betaald ouderschapsverlof en aanvullend geboorteverlof.
Op hun website vind je informatie over je rechten en verantwoordelijkheden en hoe je uitkeringen kunt aanvragen.
De Gelijke Kansen Alliantie stimuleert een optimale talentontwikkeling bij kinderen en jongeren. Zij bieden een lijst aan met organisaties uit het maatschappelijk middenveld die gelijke kansen bevorderen door middel van taalbevordering, coaching of door extra onderwijs aan te bieden. Op hun website kun je meer te weten komen over deze organisaties en contact met hen opnemen.
SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het creëren van een inclusief bedrijfsklimaat. SER Diversiteit in Bedrijf heeft een brede kijk op diversiteit en richt zich op 5 dimensies: arbeidsvermogen, culturele diversiteit, sekse, leeftijd en LHBTI+. Ontdek op hun website hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan gelijke kansen en behandeling.
WOMEN Inc. verbetert al sinds 2005 de positie van vrouwen in Nederland. Ze streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Ze werken regelmatig en intensief samen met nationale en lokale overheden, bedrijven, instellingen en kennisinstituten. Zo werken ze samen aan een gelijker Nederland, voor iedereen.
Het College voor de Rechten van de Mens voert onderzoek uit, adviseert de regering en het parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstellingen, verstrekt informatie en bevordert onderwijs over mensenrechten. Lees meer over wat zij doen op hun website.
In Nederland werken er relatief weinig vrouwen aan de top van de grote bedrijven. Een nieuwe wet, ook wel het 'vrouwenquotum' genoemd, moet zorgen voor een evenwichtigere man-vrouwverhouding aan de top van het bedrijfsleven. Ontdek wat de wet inhoudt en hoe jouw bedrijf eraan kan voldoen.
Discriminatie.nl is een samenwerking tussen verschillende antidiscriminatiebureaus in Nederland. Ze bieden hulp aan mensen die zich bij hen melden en bieden iedereen een luisterend oor, geven advies, bemiddelen of helpen bij procedures. Op de website discriminatie.nl worden de verschillende vormen van discriminatie uitgelegd. Bovendien dringen ze erop aan om een melding te maken als je discriminatie ervaart.